top of page

God folkehelse ligger i det sosialeAnne Slåtten og hennes kollegaer fra Folkehelse, VFK.

Jeg var på Folkehelsenettverksmøte på fredag. På nye Bydelshuset i Tønsberg. Fint hus! Her kan man leie store og små møterom til en billig penge. I folkehelsenettverket møtes alle som har noe med helse og trivsel i kommunene våre, og i fylket. Her er folkehelsekoordinatorer, helsesøstre, politikere, prosjektledere, folk fra organisasjonsarbeid og frivillighet osv. Folkehelse handler om hva som gjør at vi har det best mulig der vi bor, både aleine og når vi er sammen med andre, på jobb, på skolen og i fritiden. Vi hadde en morsom workshop om hva som er viktigste faktorer for kommunene våre ved videre planarbeid.

Det skal nå gjenomføres en ny ungdata undersøkelse i 2017. Her skal alle ungdommer i Vestfold bli spurt om hvordan de har det, hva de liker å gjøre, hva de syns er vanskelig, hva som må gjøres noe med for at de skal få det bedre osv. Dette er en veldig viktig undersøkelse som på et vis er eneste måten vi virkelig kan finne ut av hvordan den psykiske og fysiske helsen til våre ungdommer er akkurat nå. Hvordan de alle trives i Vestfold. Og vi kan sammeligne mellom kommunene. Sist denne undersøkelsen ble offentliggjort, i 2014, kom ikke Vestfold så bra ut som politikerne håpet på, -men det var også veldig mange unge som ikke fikk vært med på undersøkelsen. Derfor håper alle på at flere blir nådd neste gang slik at vi får et enda bedre bilde av hvordan det er å være ung i Vestfold. Du kan gå inn her og leke deg med data og se hvordan Vestfold og din kommune scoret ved siste undersøkelse. UngData2014

bottom of page