top of page

Flotte Knattholmen


Igår var jeg på møte hos min kollega og regnskapsansvarlige i VBUR, Bjørnar Lohne. Bjørnar jobber for KFUK-KFUM som administrasjonssekretær i Sandefjord. Jeg har aldri vært på Knattholmen før og jeg ble så begeistrert for den vakre lille øya på sydspissen av Sandefjord. Her har KFUK-KFUM hatt leir for barn- og unge siden 1923. Hvert år kommer det tusenvis av ungdommer hit for å bli kjent med kystlivets gleder, leke og lære og ikke minst få oppleve det styrkende fellesskapet som opptår når man er på leir og er sammen med andre.


logen til kfuk-kfum

KFUK-KFUM Vestfold og Telemark har sitt kretskontor på Knattholmen. Jeg visste det var en kristen organisasjon men jeg lærte en viktig ny ting om KFUK-KFUM. Det er hva trekanten i logogen deres betyr. Den er et symbol på likeverdet mellom ånden, sjela og kroppen. Alle tre sidene er like lange og alle tre sidene er like viktige. KFUK-KFUM ønsker å utvikle og ta ansvar for hele mennesket. Det syntes jeg er fint. Jeg er ikke sjøl personlig kristen men jeg tror på at mennesket er en sjel og jeg tror også på at vi er endel av noe mer. Om det er ånden, sjelen, naturen eller noe annet så er jeg sikker på at vi er endel av noe "større" -og at alt er like viktig. At vi mennesker også har et ansvar for det hele. Det er så viktig.

Jeg ble kjent med den flotte altertavlen i den lille kirken på Knattholmen også. Den er laget av en treskjærer, Karl G. Nilssen, til KFUK-KFUM i midten av 1920 tallet. Karl var kunstner og representert på Høstutstillingen flere ganger i 1930 årene. En kopi av altertavlen er laget i et større format til Husøy Kirke på Nøtterøy, og henger vel der enda. Det må jeg sjekke! Det var et kjempe hyggelig møte med KFUK-KFUM, gleder meg til neste besøk allerede.

Følg KFUK-KFUM på Facebook

bottom of page